Mollie

Mollie gebruiken om online betalingen te ontvangen. Om gebruik te kunnen maken van Mollie, dien je eerst een account aan te maken. In deze handleiding staat meer informatie over wat je tijdens het aanmeldproces dient in te vullen.

Heb je een betaling gedaan via Mollie of zie je Stichting Mollie Payments op je bankafschrift? Klik dan hier voor meer informatie over je betaling.

Stap 1 t/m 11

Stap 1 - Gratis aanmelden Klik op ‘Aanmelden’ of ‘Sign up’ op de homepage van Mollie (of klik hier) Je…

Stap 1 - Gratis aanmelden

 • Klik op ‘Aanmelden’ of ‘Sign up’ op de homepage van Mollie (of klik hier)

Maak_een_account_aan_bij_Mollie.png

 • Je komt op een pagina met ‘Maak een account aan voor je bedrijf’, waar je je voor- en achternaam, e-mailadres en wachtwoord (minimaal 10 karakters) invult. Het e-mailadres dat je hier invult is tevens het e-mailadres dat wij zullen gebruiken om in contact met je te komen.
 • Nadat je alle gegevens hebt ingevuld, klik je op ‘Account aanmaken’ en ontvang je van ons een e-mail ter bevestiging.

Maak_een_Mollie-account_aan_voor_je_bedrijf.png

Stap 2 - Account activeren

 • Zodra je je account hebt aangemaakt, kom je terecht in jouw Mollie Dashboard. Klik hier op ‘Activeer account’ om verder te gaan.

Stap_2_-_Account_activeren.png

Stap 3 - Bedrijfsgegevens invoeren

 • Nu is het tijd om je bedrijfsgegevens in te vullen, dit zijn de gegevens zoals vermeld in het Handelsregister. Het invullen van vestigingsland, bedrijfsnaam, rechtsvorm, KvK-nummer, adres, postcode en stad is verplicht. Het btw-nummer kun je later nog invoeren. Voor een stichting is een btw-nummer niet nodig.
 • Onderaan de pagina vind je de Gebruikersovereenkomst. Zodra je akkoord gaat, klik je op ‘Volgende’.

Let op: Het is mogelijk om een account aan te maken als je bedrijf in het buitenland is gevestigd. Wel richten we ons uitsluitend op bedrijven binnen de EEA (European Economic Area) en Zwitserland. Dit betekent dat we geen accounts kunnen goedkeuren die worden aangemaakt voor bedrijven buiten deze landen. In dit artikel lees je hier meer over.

Stap_3_-_Bedrijfsgegevens_invoeren.png

Stap 4 - Belanghebbenden

 • Vervolgens dien je de belanghebbenden in te vullen. Allereerst vul je de gegevens in van de rechtsgeldig vertegenwoordiger. We vragen je om je voor- en achternaam, geboorteland, geboortedatum, nationaliteit en land van verblijf - dus waar de rechtsgeldig vertegenwoordiger op dit moment staat geregistreerd - in te vullen.

Stap_4_-_Belanghebbenden_toevogen__rechtsgeldig_vertegenwoordiger.png

 • Tot slot geef je aan of de rechtsgeldig vertegenwoordiger een uiteindelijk belanghebbende is. Uiteindelijk belanghebbenden zijn personen die 25% of meer aandelen, belang of zeggenschap binnen de organisatie hebben. Bij een stichting gaat het hier vaak om stemrecht.
 • Indien er meerdere uiteindelijk belanghebbenden zijn, kun je deze onderaan de pagina toevoegen. Vul hiervoor de gevraagde gegevens aan en klik op ‘Bevestig’.

Stap_4_-_Belanghebbenden_extra_belanghebbende_toevoegen.png

 • Nadat je alle gegevens hebt ingevuld klik je op ‘Volgende’

 

Stap 5 - Websiteprofiel

Je komt nu in het scherm waar je je (eerste) websiteprofiel aanmaakt. Indien je meerdere websiteprofielen wilt toevoegen, kun je dit later doen (via Instellingen >> Maak een websiteprofiel aan).

 • Vul de URL van je website in en selecteer welke producten of diensten je aanbiedt. Geef in het veld daaronder een zo concreet mogelijke omschrijving van wat voor producten en/of diensten je gaat verkopen. Hierdoor kan ons onboarding team jouw profiel zo snel mogelijk checken. Gebruik je een facturatieprogramma? In dit artikel staat wat je dan moet doen.

Stap_5_-_websiteprofiel.png

 • Daarnaast vul je hier de contactgegevens voor consumenten in. Dit zijn gegevens die ook op jouw website staan. De gegevens zijn ook terug te vinden voor consumenten wanneer zij een transactie op onze website terugzoeken. Wanneer je je websiteprofiel opslaat bevestig je dat je geen verboden producten of diensten aanbiedt.

Stap_5_-_Websiteprofiel_-_contactgegevens_voor_klanten_4.png

 

Stap 6 - Betaalmethodes selecteren

Vervolgens selecteer je de betaalmethodes die je aan wilt bieden. Als je meer informatie over een betaalmethode wilt, klik je op ‘Tarieven & info’ naast de betaalmethode. Het activeren van een betaalmethode doe je door op het knopje naast de betaalmethode te klikken. Heb je een vraag over een betaalmethode? Raadpleeg dan ons helpcenter. Weet je nog niet precies welke betaalmethodes je wilt activeren? Dat is geen probleem, je kunt op ieder moment betaalmethodes in- en uitschakelen. Let wel op: om betalingen te kunnen verwerken of om ervoor te zorgen dat je account gecheckt wordt, moet je ten minste één betaalmethode selecteren.

Voor sommige betaalmethodes zijn extra handelingen nodig voordat je ze kunt activeren:

 • Voor het activeren van de betaalmethodes creditcard en SEPA-incasso dien je extra informatie in te vullen voor welke producten en/of diensten je betalingen wilt ontvangen. Dit omdat een consument een betaling met creditcard of SEPA-incasso nog kan terugdraaien, een zogenoemde chargeback.
 • Apple Pay kun je alleen activeren als je creditcard activeert.
 • Voor PayPal dien je een PayPal-account te hebben. Instructies over hoe je PayPal kunt koppelen kun je hier vinden.
 • Voor het activeren van één of meerdere cadeaukaarten dien je je eerst te registreren bij de desbetreffende cadeaukaart. Lees hier hoe je een cadeaukaart kunt activeren.
 • Voor het activeren van paysafecard dien je direct contact op te nemen met onze support afdeling, door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Betaalmethodes die je direct kunt activeren: iDEAL, Paypal, Bancontact, SEPA Overboeking, SOFORT Banking, EPS, Giropay, KBC/CBC Payment Button, Belfius Direct Net, ING Home’Pay, Przelewy24, Apple Pay (mits creditcard al is geactiveerd), Cadeaukaart (mits je je geregistreerd hebt bij de desbetreffende cadeaukaart)

Betaalmethodes die op aanvraag zijn: Klarna Achteraf Betalen, Klarna Gespreid Betalen, creditcard, SEPA-incasso, paysafecard

 • Op aanvraag betekent dat je de betaalmethodes zelf kunt activeren in je Mollie Dashboard, waarna ons onboarding team jouw profiel eerst zal checken voordat er betalingen mee kunnen worden gedaan. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, maar zal een bericht van ons ontvangen zodra je profiel gecheckt is.

Stap_5_-_Websiteprofiel_-_betaalmethodes.png

 • Heb je alles ingevuld? Klik dan op ‘Volgende’ en je komt op de pagina waar je je legitimatiebewijs dient te uploaden.

 

Stap 7 - Upload je legitimatiebewijs

Je dient een geldig paspoort, identiteitskaart of verblijfsvergunning te uploaden, een rijbewijs is geen geldig legitimatiebewijs. Hier lees je waarom wij dit nodig hebben.

 • Selecteer of je een paspoort, identiteitskaart of verblijfsvergunning wilt uploaden.

Stap_6_-_Upload_je_identificatiedocument_-_startscherm.png

 • Upload het document

Wat dien je te uploaden?

 • Paspoort: de voorkant van de pagina met persoonsgegevens
 • Identiteitskaart: de voor- en achterkant
 • Verblijfsvergunning: de voor- en achterkant

Waar moet je op letten bij het uploaden van je legitimatiebewijs?

 • Zorg ervoor dat de tekst goed leesbaar is, de kaart goed verlicht is en alle hoeken van de kaart zichtbaar zijn.
 • De foto en het BSN mogen afgeschermd worden. Let erop dat je enkel het BSN afschermt en geen cijfers of tekens ervoor of erachter.
 • PDF, JPG en PNG worden ondersteund
 • Het legitimatiebewijs moet op dit moment geldig zijn

Stap_6_-_Upload_je_identificatiedocument_-_paspoort_afgeschermd.png

 • Nadat je een identiteitsbewijs hebt geüpload, klik je op ‘Volgende’ en kom je op de pagina waar je je bankrekening invult.

 

Stap 8 - Bankrekening koppelen

 • Hier vul je de IBAN van de bankrekening in waarop je uitbetaald wilt worden. Let erop dat je een zakelijke bankrekening hebt die op naam van het bedrijf staat zoals die in het Handelsregister staat geregistreerd, wij mogen niet uitbetalen op een privérekening. Lees hier waarom een zakelijke bankrekening verplicht is.

Let op: Indien je geen geldig IBAN nummer invoert, kunnen we je aanvraag voor een Mollie-account helaas niet goedkeuren.

Stap_7_-_Bankrekening_koppelen.png

Stap 9 - Verifieer je bankrekening

 • Nadat je een geldige IBAN hebt ingevuld, dien je de bankrekening te verifiëren. Wij kunnen dan controleren of het rekeningnummer overeenkomt met wat je bij de vorige stap hebt ingevuld en of het inderdaad een zakelijke rekening betreft. Dit doe je door een verificatiebetaling van 1 cent te doen vanaf de opgegeven IBAN door middel van iDEAL of een overboeking. 
  • Kies je voor iDEAL? Dan kun je de betaling direct doen en ontvangt Mollie de cent ook direct.
  • Kies je voor een overboeking? Dan ontvang je een e-mail op het opgegeven e-mailadres om de cent over te maken. Je dient dit binnen een maand te doen. Het kan 2 tot 3 dagen duren voordat de cent bij Mollie binnen is.

Stap_8_-_Verifieer_je_bankrekening_3.png

 • Na de verificatiebetaling kom je weer terug op jouw Mollie Dashboard.

In je dashboard zie je nu de melding ‘Update bankrekening’. Bij betaalmethodes die op aanvraag zijn (dus die gecheckt moeten worden door ons onboarding team) zal staan: Voltooi account. Als je op een van deze twee klikt kom je terecht in het aanmeldproces en zie je de melding ‘De verificatieprocedure voor de bankrekening is gestart. We wachten nu totdat we de verificatiebetaling hebben ontvangen.’ Je ontvangt van ons per e-mail een bericht zodra je bankaccount is gecontroleerd, je hoeft hiervoor dus geen contact met ons op te nemen.

 

Stap 10 - Koppel de live API key aan U-Horeca

Om betaalmethodes te koppelen aan jouw webshop heb je de Live API key nodig. Deze vind je in je dashboard onder Developers. Je kunt de Test API key gebruiken om te testen met betalingen, maar zodra je webshop live is en je betalingen wilt ontvangen, dien je de Live API key te gebruiken. Lees hier meer over het integreren van onze API.

Stap_9_-_koppel_live_api_key_aan_webshop.png

Let op: Dit is alleen mogelijk indien de uiteindelijk belanghebbende(n) op dit moment woonachtig is/zijn in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk of Frankrijk. Indien (één van) de uiteindelijk belanghebbende(n) niet in één van deze landen woont, je ‘ja’ hebt ingevuld bij ‘Heeft deze persoon een prominente publieke functie’ of als je een account wil aanmaken voor een Nederlandse stichting of Belgische vereniging, zullen wij eerst je profiel controleren voordat de Live API key vrijkomt en je betalingen kunt ontvangen. Dit wordt meestal gedaan binnen een werkdag nadat je alle benodigde informatie hebt ingevuld.  Je ontvangt hierover van ons een bericht per e-mail, jij hoeft hier verder niets voor te doen.

 

Stap 11 - Betalingen ontvangen!

Vanaf nu kun je met je account betalingen ontvangen! Betaalmethodes die niet op aanvraag zijn (zoals iDEAL en Bancontact), zijn direct te gebruiken. Indien je betaalmethodes hebt geactiveerd die wel op aanvraag zijn (zoals creditcard en Klarna), zal ons onboarding team checken of je er betalingen mee mag ontvangen nadat je een eerste transactie binnen hebt via een van de betaalmethodes die je direct kunt gebruiken. Dit wordt meestal binnen een werkdag nadat je je eerste transactie hebt ontvangen gedaan. Je ontvangt hierover van ons een bericht per e-mail.

Stap_10_-_Betalingen_ontvangen.png

Let op: Wij controleren de website en aanvullende gegevens (legitimatiebewijs en bankrekening) pas zodra je een eerste betaling op je account hebt ontvangen of als je totale balans meer dan € 5,- bedraagt. Voor het ontvangen van betalingen dient je webshop live te staan. Je ontvangt een bevestiging van ons als je account gecontroleerd is en je uitbetaald kunt worden. Het kan dus zijn dat je op de eerste uitbetaling iets langer moet wachten, doordat wij je account checken. Dit gebeurt meestal binnen een werkdag na je eerste transactie. Het betekent dat jouw geld tijdelijk op onze tussenrekening zal worden opgeslagen. Zodra je profiel is geverifieerd kun je uitbetaald worden.

Nederlandse stichtingen, Belgische verenigingen en uiteindelijke belanghebbenden die op moment van aanmaak van het account niet in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland of Oostenrijk woonachtig zijn worden altijd eerst door ons gecheckt voordat er betalingen ontvangen kunnen worden. Dit geldt ook wanneer je 'ja' hebt ingevuld bij ‘Heeft deze persoon een prominente publieke functie’ in stap 4.

Posted 3 months agoby admin

Tarieven Mollie

Alleen betalen per transactie

Geen minimumkosten, geen vaste contracten, geen verborgen kosten. Bij Mollie betaal je alleen voor geslaagde transacties.

Klik hier voor de Huidige tarieven Mollie

© 2020 u-horeca.com
Grevenbichtstraat 106
5043 MD, Tilburg NL
BTW: NL150.09.33.54.B01
K.v.K.: 18074993

Openingstijden

Maandag 09:00 ~ 22:00 uur
Dinsdag 09:00 ~ 22:00 uur
Woensdag 09:00 ~ 22:00 uur
Donderdag 09:00 ~ 22:00 uur
Vrijdag 09:00 ~ 22:00 uur
Zaterdag 09:00 ~ 22:00 uur
Zondag 09:00 ~ 22:00 uur

Ook geopend op zon- en feestdagen.

Nieuwsbrief

© 2021 designed by U-Horeca. All Rights Reserved
X

Right Click

No right click